2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Hakkında Duyuru

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Senatosu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, COVID-19 küresel salgınının yayılımının azaltılmasına katkıda bulunmak, öğrenci, akademik, yönetim ve idari personelimiz dahil genel halk sağlığını tehlikeye atmamak için 2020-2021 Güz Yarıyılında eğitim-öğretimin niteliğini özenle korumaya yönelik Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde alınan kararlar genel hatları ile aşağıdaki gibidir;

İKÜ-HAM Tanıtım Toplantısı

Üniversitemiz bünyesinde kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi, Hareket Analizi Uygulama ve Değerlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İKÜ-HAM) amacı, kapsamı, sunulacak hizmetler, eğitim ve öğretime katkıları, araştırma ve inovasyon hedefleri; Merkez Müdürü & Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Burcu Semin Akel tarafından öğrencilerimizin de katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Dr. Leman Kuzu’nun Editörlüğünü Yaptığı İlk Kitabı Yayınlandı

İKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde görev yapan Dr. Leman Kuzu’nun, Uluslararası Bilimler Akademisi (UBAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınevi Ruhsat 2018/42945 numarasıyla gerçekleştirilen, “Balkan Zirvesi 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” için hazırlanan (Özet Kitabı Yayın Tarihi 25.05.2020 ISBN: 978-605-06766- 1-7 Balkan Zirvesi 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, Tam Metin Kitabı Yayın Tarihi 25.05.2020 ISBN:978-605-06766-1 (International Standart Book Number) ilk kitabı yayına sunuldu.

Yeni Koronavirus Hastalığında (COVID-19) Kişisel Koruyucu Ekipmanların Doğru Kullanımı: Maske

Koronavirüsler (CoV); insanlar, kuşlar ve diğer memeliler arasında yaygın olarak bulunan ve solunum, enterik, hepatik ve nörolojik hastalıklara neden olan zarflı RNA virüsleridir. Soğuk algınlığı gibi toplumda yaygın görülen, kendi kendini sınırlayan hafif enfeksiyon tablolarından Orta Doğu Solunum Sendromu (Middle East Respiratory Syndrome, MERS) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS) gibi daha ciddi enfeksiyon tablolarına neden olabilen coronavirüs ailesinin yedinci üyesidir.

“Kültür’de Beslenme Günleri-III Yaşam Döngüsünde Beslenme: Metabolik Sendrom ve Probiyotikler Sempozyumu”

Koronavirüs, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından tüm dünyada hızla yayılmaya başladı. Hastalığın dünya genelinde can almasının ardından uzmanlar bağışıklığı güçlü tutmak adına çeşitli uyarılarda bulundu. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde (İKÜ) düzenlenen “Yaşam Döngüsünde Beslenme: Metabolik Sendrom ve Probiyotikler Sempozyumu”nda probiyotikler ve bağışıklığın önemi ele alındı. İKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, hastalığa yakalanmadan önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu "Avrupa Birliği COST Projesi 2. Yönetim Komitesi Toplantısı"nda Türkiye'yi Temsil Etti

İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu, 6-8 Kasım tarihleri arasında Kopenhag’da gerçekleştirilen CA18105 numaralı "Avrupa Birliği COST Projesi 2. Yönetim Komitesi Toplantısı"na Türkiye’yi temsilen katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan, Radyo Kültür’ün Konuğu Oldu

Radyo Kültür, 8 Ekim 2019 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan’ı Nobel ödülü alan bilim insanları ile ilgili “Nobel Özel Programı” kapsamında “Nobel Tıp-Fizyoloji Ödülleri”ni konuşmak üzere ağırladı.