Dünya Kalp Günü

Sağlık Bilimleri Fakültesi, 30 Eylül Pazartesi günü Ataköy yerleşkesi arka bahçede “Dünya Kalp Günü” isimli etkinlik düzenledi. Hemşirelik Bölümü önderliği, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü paydaşlığında gerçekleştirilen etkinlikte; İKÜ öğrencilerine ve çalışanlarına kalp sağlığının önemi hakkında farkındalık kazandırmak amaçlandı.

Etkinlik boyunca Hemşirelik Bölümü tarafından kan basıncı, nabız ve oksijen saturasyonu ölçülürken; Beslenme ve Diyetetik Bölümü boy, kilo ve beden kitle indeksini hesaplayarak beslenme danışmanlığı; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ise katılımcılara uluslararası fiziksel aktivite anketi uygulayarak çıkan skora göre egzersiz danışmanlığı verdi.

Katılımcıların %80’i öğrenci ve %51’i kadınlardan oluşurken, ortalama yaşları 23,9 olarak belirlendi. Uygulamalar doğrultusunda katılımcılara danışmanlık hizmeti verilerek kalp sağlığını korumaya yönelik önerilerde bulunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 10/04/2019 - 13:56