“Sağlık Bilimleri Fakülteleri için Literatür Tarama Teknikleri ve Kanıta Dayalı Klinik Kaynaklar” Webinarı

İKÜ Hemşirelik Bölümü ile EBSCO Türkiye iş birliğinde, “Sağlık Bilimleri Fakülteleri için Literatür Tarama Teknikleri ve Kanıta Dayalı Klinik Kaynaklar” başlıklı webinar düzenlenecek.

27 Ocak Salı günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek webinarda;

- İhtiyaç duyduğunuz en güncel bilgilere en hızlı nasıl ulaşırsınız?
- Hemşirelikte birincil indeks CINAHL’daki dergilerin tam metinlerine erişiminiz olduğunu biliyor muydunuz?
- Beslenme ve diyetetik konusunda danışma kaynağı olan Nursing Reference Center’a nasıl erişim sağlayabilirsiniz.
- Fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerine özel tasarlanan Rehabilitation Reference Center’dan haberdar mısınız?
- Sağlık bilimlerinde literatür taramanızı kolaylaştıran araçlar nelerdir?
- Meta-Analizler, Sistematik İncelemeler neden önemlidir? Bu kaynaklara nasıl erişilir?
- Kanıta dayalı hasta bakım dokümanlarını ve hızlı dersleri nerede bulunur?
- Detaylı daraltıcılar (tarih, konu, coğrafya, yayın, vs.) ile hedefe yönelik araştırma
- Otomatik olarak kaynakça oluşturma (APA, MLA, vb. formatlara göre) ve bibliyografik yönetim programları (EndNote, ProCite, vb.) ile entegrasyon
- Aramalar ve dergiler için hatırlatmalar
- Kişisel klasör kullanımı
- Dergi arama

konuları üzerinde durulacak.

Webinar Bağlantı Adresi: https://ebsco-turkey.webex.com/join/uozkan

Not: Webinar saatinden birkaç dakika önce bağlantı adresine tıkladıktan sonra isim ve e-posta bilgilerinizi girerek sunuma katılabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 01/25/2021 - 13:19